Suomen rankingkausi avattu!

Tänäviikonloppuna avattiin perinteisesti Suomen kilpailukausi NJK:lla Lauttasaaressa. Kevätregatta, Helly Hansen Cup, keräsi mukaan lähes 30 laseristia! 

Lauantaina tuulettomuus vaivasi kilpailijoita, mutta sunnuntaina purjehtijat pääsivät nauttimaan super-keleistä, kun tuulta ja aurinkoa riitti koko päiväksi!

Voittajiksi selvisivät:

Laser Standard

1. Matias Mikkola

2. Emil Norlund

3. Niko Seppäläinen

Laser Radial

1. Oskari Muhonen

2. Anttoni Hautamaa

3. Erica Partanen

Laser 4.7

1. Aleksi Tapper

2. Nooa Laukkanen

3. Aarni Ahvonen

 

Onnea kaikille voittajille! Lisää tuloksia täältä.  

 

njk

Last Updated (Sunday, 11 May 2014 22:07)

 

Nuorille laseristeille menestystä Europacupeissa

Italian Garda-järvellä järjestetty Europacup- osakilpailu keräsi jälleen paljon osanottajia, kun järvellä mittaa toisistaan ottivat yhteensä lähes 600 laseristia. Suomalaiset purjehtivat hienosti etenkin naisten sekä miesten Radialissa. Naisten Radialissa 67 veneen joukossa Monika Mikkola sijoittui toiseksi, ja miesten puolella Oskari Muhonen sekä Risto Pesola purjehtivat hienosti ollen viides ja 16. 

Gardalla Europacup- debyyttinsä tehneet 4.7 purjehtijat Aarni Ahvonen sekä Alesi Tapper purjehtivat hienosti itsensä kultafleetin puoleenväiin. Sebastian Toppari purjehti myöskin hienosti ollen hopeafleetin 55.

Gardan osakilpailun jälkeen Europacup kiertue siirtyi Belgian Nieuwpoortiin, mikä toimi myöskin Suomen karsintana ISAF Youth Worlds -kilpailuun. Suomalaiset purjehtivat Belgian virrassa mainiosti, Monika Mikkolan ollessa paras nainen ja kokonaistuloksissa 5.  ja Oskari Muhosen ollessa 6.

Näin siis heinäkuussa kilpailtavaan ISAF Youth Worlds kilpailuun lähtee Suomea edustamaan Monika ja Oskari. ISAF Youth Worlds kilpailua on purjehdittu vuodesta 1971 lähtien ja se on samalla vanhin ISAF:in järjestämä regatta. ISAF:in nuorten MM-kilpailut tunnetaan ennen kaikkea nuorten huippupurjehtijoiden ponnahduslautana. Muun muassa purjehduslegendat Russel Coutts, Robert Scheidt ja Siren Sundby ovat voittaneet nuorten MM-kultaa.

 

Gardan tulokset 

Belgian tulokset 

ISAF youth worlds 

Last Updated (Saturday, 10 May 2014 18:17)

 

Tuula Tenkanen viides Hyeresin maailman cupissa

Ranskassa Hyeresin maailmancup osakilpailu päättyi tänään mitalilähtöihin. Tuula Tenkanen sijoittui mitalilähdössä kymmenenneksi, ja kokonaistuloksissa viidenneksi. Tuula oli tällä tuloksella kilpailun paras suomalainen. Laser Standardin puolella Kaarle Tapper ylsi kultaryhmässä viidenneksikymmenenneksi.

Onnea Tuula!

Muiden suomalaisten tuloksiin pääset tästä.

 

Ennakkoilmoittautuminen alle 21- vuotiaiden MM kisoihin

Ennakkoilmoittautumiset vuoden 2014 MM kilpailuihin on avoinna 27. huhtikuuta asti seuraavissa luokissa.

  • Laser Radial alle 21-vuotiaiden MM Ranska
  • Laser Standard alle 21- vuotiaiden MM Ranska

Ennakkoilmoittautumisen voi tehdä täällä.

 

Mahdollisuus vaikuttaa laser luokkasääntöihin

Nyt on mahdollisuus käydä äänestämässä uudistuksia laser luokkasääntöihin. Kyselyssä on 8 kohtaa, vastata voi vain kerran ja kysely on ainoastaan JÄSENILLE! Osallistukaa aktiivisesti :)

Kyselyn löydät täältä.

 
facebook

 laser47

Kyselyt
Millanen oli kesä 2013?
 
radial
Standard