Ensimmäinen Masters ranking!

 

15.6.  SSS    Std lyhytrata
Masters ranking # 1. Kipparikokous  klo. 10.30, ensimmäinen lähtö  klo. 11.00.
6 lähtöä, ei lähtöä klo. 16.30 jälkeen.
Ilmoittaudu spostilla  viimeistään ti. 11.6. mennessä  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Osallistumismaksun   25  €   voit suorittaa paikan päällä. Jälki-ilmoittautimsmaksu  on 30 €.
SSS:n majan osoite on Spjutsundintie 958, 06880 KÄRRBY.

 

 

Garda Eurosaf

NJK:n kevätregatan lisäksi saatiin eilen päätökseen myöskin ensimmäinen Eurosaf -osakilpailu. Eurosaf on siis uusi sarja, joka tarjoaa World Cup -tyyppisen kilpailusarjan Euroopassa. Tämä osakilpailu käytiin Italiassa monelle purjehtijalle tutulla Garda-järvellä. Suomalaiset viihtyivät Gardan tuulissa erinomaisesti. Äärimmäisen jännittävän finaalilähdön jälkeen Tuula selviytyi upeasti toiseksi ja Heidi viidenneksi!! Finaalilähtö oli oikeaa suomalaisjuhlaa, sillä ensimmäisellä ylämerkillä oli Tenkasilla kaksoisjohto!! Loistavaa!! Koko regatan voittajaksi selviytyi lopulta Irlannin Annalise Murphy ja kolmanneksi Kroatian Tina Mihelic.

Myöskin Laser Standardissa nähtiin hienoja suomalaissuorituksia, kun Mattias Lindfors sijoittui hienosti kymmenenneksi!! Stanut voitti lopulta tiukan finaalilähdön jälkeen Uudenseelannin Andy Maloney, toiseksi sijoittui Ranskan Jean-baptiste Bernaz ja kolmanneksi Australian Ryan Palk. Seuraava Eurosaf -osakilpailu käydään Hollannissa Medemblikissä.

Hyvä Suomiii!!

Gardan tulokset 

 

Ensimmäinen ranking

Nyt on kilpailukausi avattu Suomessakin! Eilen saatiin päätökseen NJK:n kevätregatta, joka toimi kauden ensimmäisenä rankinginä. Lauantaina laseristit saivat nauttia vähän reippaammasta tuulesta heti sumun hälvettyä, ja sunnuntaina keli oli hieman kevyempi. Lasereita oli huimasti melkein 30 kappaletta! Laser radialissa purjehtijoita oli 21 ja Standardissa 8.

Parhaiten Radialissa purjehtivat Anttoni Hautamaa (LrPS), Milio Schauman (ÅSS) sekä Eppu Kiiskilä (TaPS).

Laser Standardissa Ahvenanmaalaiset ottivat kaksoisvoiton Niklas Areschougin (MSF) ollessa ensimmäinen ja Markus Rönnbergin (ÅSS) ollessa toinen. Kolmanneksi sijoittui HSKn Niko Seppäläinen.

Onnea voittajille!

Tulokset 

 

 

Laser-luokkien rankingsäännöt

Tässä muistin virkistämiseksi rankingsäännöt!

Hyväksytty FLA:n hallituksen kokouksessa 9.04.2013

Laser-luokkien rankingsäännöt

1. OSALLISTUMINEN

Jokaisen kilpailuun osallistuvan on oltava, joko Finnish Laser Associationin (FLA), tai ulkomaalaisena oman maansa Laser-liiton jäsen.

2. KILPAILUOHJELMA

2.1. Ranking-kilpailuja nimetään viidestä kymmeneen kappaletta vuosittain toukokuun alun ja lokakuun lopun väliselle ajalle. Nämä kaikki kilpailut on purjehdittava Suomen vesirajojen sisäpuolella.

2.2. Näistä viidestä kymmeneen vuosittain nimetystä kilpailusta pyritään vähintään kaksi järjestämään järvellä.

2.3. Ranking-kilpailuohjelma on päätettävä liittokokouksessa ennen kauden ensimmäistä kilpailua. Hallitus esittää ehdotuksen marraskuun vuosikokouksessa.

2.4. Ranking-kilpailuohjelman hyväksymiseen tarvitaan puolet liittokokouksessa olevien äänistä.

3. TULOSTEN LASKENTA

3.1. FLA:n hallitus vastaa tuloslaskennasta.

3.2. Ranking-kilpailusta tulee hyväksyttävä, kun sen yhteydessä saadaan purjehdittua kaksi tai useampi lähtö. Muulloin kilpailua ei huomioida rankingtuloksia?laskettaessa.

3.3. Ranking-pisteitä lasketaan Purjehduksen kilpailusääntöjen 2013-2016 sijalukujärjestelmällä.

3.4. Kunkin kilpailijan tuloksiin lasketaan kilpailuja kohdan 6 taulukon mukaisesti. Tasapisteissä ratkaisee Purjehduksen kilpailusääntöjen mukainen menettely kilpailun tasasijojen osalta.

3.5. Rankinglistoja julkistetaan seuraavissa kategorioissa; Standard, Radial, Laser-4.7, Masters Standard ja Masters Radial.?3.6. Yhdistetyissä kilpailuissa (esim. Radial+4.7 ja Mastersit yleiskilpailuissa) kunkin luokan rankingpisteet lasketaan kokonaiskilpailun sijan mukaan.

4. KILPAILUOLOSUHTEET, TUULEN MINIMINOPEUS

Purjehduksen kilpailusääntöjen 2013-2016 säännön 32.1 perusteella, kilpailulautakunta voi keskeyttää lähdön merkittävän tuulenkääntymän, vaihtelevien tuuliolosuhteiden takia tai jos tuulen nopeus laskee alle 5 solmun (2,5m/s). Kilpailija ei voi hakea hyvitystä toimiiko kilpailulautakunta tämän ohjeen perusteella vai ei. Tämä muuttaa säännön 60.1(b).

 

5. SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN

FLA:n hallitus voi muuttaa näitä sääntöjä, jolloin muutetut säännöt tulee ilmoittaa liiton kotisivuilla viimeistään päivää ennen kauden ensimmäistä ranking-kilpailua. Rankingkauden aikana sääntöjä voi muuttaa vain erittäin perustelluissa tilanteissa.

 

Tenkaset loistivat jälleen!

Hyéres ISAF Sailing Worldcup regatta saatiin päätökseen tänään. Ranskan Hyéresissä oli tarjolla sekä kovaa että kevyttä tuulta. Erityisen hyvin kaikissa keleissä kulki Laser Radialissa kilpailevan Tuula Tenkasen vene. Koko viikon kärjessä purjehtinut Tuula sijoittui lopulta upeasti toiseksi!! Loistavasti pärjäsi myös Tuulan sisko Heidi sijoittuen kahdeksanneksi 55 veneen joukossa! Koko regatan voitti olympiahopeamitalisti Marit Bouwmeester Hollannista ja kolmanneksi sijoittui Iso-Britannian Alison Young.

Hyvä Suomi ja hyvä tytöt!!!

Tytöt eivät kuitenkaan olleet ainoat ketkä purjehtivat mallikkaasti. Miesten puolella Laser Standardissa Mattias Lindfors oli hienosti 23. Laser Standardissa oli yhteensä 113 kilpailijaa. Standard fleetin voitti Australian Tom Burton ja toiseksi sijoittui Brasilian Robert Scheidt.

Seuraavana monen purjehtijan kilpailukalenterissa on Eurosaf regatta Italian Garda-järvellä. Onneksi jäät ovat jo meilkein poissa ja kesä tekee tuloaan tänne Suomeenkin, niin pääsee täällä kotonakin kausi kunnolla alkamaan!!

 

Onnittelut vielä kaikille Hyéresissä olleille hienosta regatasta! :)

Tulokset 

 
facebook
Tiedotuksia

 laser47

Kyselyt
Millanen oli kesä 2013?
 
radial
Standard