Kilpailut
Kotimaan kilpailut 2023
Kaikille kolmelle ILCA-luokalle järjestetään vuosittain Suomessa yleensä neljästä kuuteen osakilpailusta koostuva ranking-sarja, jonka yhtenä osana on SM-kilpailut. Lisäksi ILCA 6- ja ILCA 7 -luokkien masters-purjehtijoille järjestetään luokkamestaruuskilpailut. Ranking-sarjassa parhaiten menestyneet ILCA 4-, 6-, 7-, 6 masters- ja 7 masters -luokkien purjehtijat palkitaan ILCA Finlandin syyskokouksen yhteydessä järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.
Kilpailu | Pvm. | Järjestäjä |
---|---|---|
Ranking 1 | 13.—14.5. | NJK |
Ranking 2 | 20.—21.5. | EPS |
Ranking 3 | 17.—18.6. | HSF |
Masters EMS/LM | 29.—30.7. | NSS |
Ranking 4 | 12.—13.8. | TPS |
SM-kilpailu ja Ranking 5 | 2.—3.9. | EPS |
Arvokilpailut
Arvokilpailuiden maapaikkojen jako
Vuoden 2023 ILCA 4 -luokan Cadizin EM-kilpailuiden maapaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä EurILCA:n sivuilla, sillä kilpailun aikaisen ajankohdan vuoksi sitä edeltävän kotimaan karsintakilpailun järjestäminen ei ole mahdollista. Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa 15.1.
Muiden arvokilpailuiden maapaikat jaetaan kauden ensimmäisen ranking-kilpailun sijoitusten mukaisessa järjestyksessä kuhunkin kilpailuun ilmoittautuneiden purjehtijoiden kesken ilmoittautumisajan päätyttyä. Tarvittaessa ILCA Finland hakee ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen avautuvia lisämaapaikkoja, jos alkuperäiset maapaikat eivät riitä kaikille kilpailuun ilmoittautuneille purjehtijoille. Purjehtijoilta vaaditaan ennen lisäpaikkojen hakemista sitoumus ilmoittautumismaksun maksamisesta, mikäli lisäpaikka myönnetään, sillä EurILCA ja ILCA laskuttavat käyttämättömistä lisämaapaikoista ILCA Finlandia.
Harjoitusleirit
ILCA Finland järjestää vuosittain useita huipputasoisia harjoitusleirejä Suomen parhaiden ILCA-valmentajien vetämänä. Kaikille ILCA Finlandin jäsenille purjehdittavasta rikistä ja taitotasosta riippumatta avoimilla leireillä keskitytään aina tietyn ILCA-purjehduksen osa-alueen kehittämiseen, ja leirit toimivat parhaiten säännöllisen harjoittelun tukena. Harjoitusleireiltä saakin runsaasti evästystä oman purjehduksen tavoitteelliseen kehittämiseen omissa harjoituksissa sekä kuulee runsaasti huippuvinkkejä valtakunnan verrattomimmilta valmentajilta.
Pe 5.5. klo 17–20
La 6.5. ja su 7.5. klo 10–16
Kevätleirin teemana toimii harjoittelun optimoiminen purjehtijan näkökulmasta, sillä harjoitteluaika niin vesillä kuin rannassa on kaikilla purjehtijoilla rajallinen. Leirin tavoitteena on opettaa, kuinka rajoitetusta harjoitteluajasta saa irti mahdollisimman paljon hyötyä ja kehitystä omalle urheilijan polulle, minkä lisäksi harjoitellaan purjehtijan liikkumista veneessä lenssillä. Leirin rakenne koostuu keskustelusta, vesiharjoittelusta ja palautteesta. Leiri soveltuu kaikille ILCA-rikeille sekä kaiken tasoisille purjehtijoille.
Muuta:
Ilmoittautuminen
ILCA-toiminta seuroissa
Alle on listattu eri seurojen järjestämää ILCA-toimintaa alkeiskursseista aina huipputason valmennusryhmiin. Mukaan toimintaan pääset olemalla suoraan yhteydessä seuroihin alta löytyvien linkkien kautta.
Mikäli oman seurasi toiminta puuttuu listalta, olethan yhteydessä tiedottajaan, niin lisätään se sinne.
ESF:n ILCA-harjoituksiin ovat tervetulleet kaikki junioreista mastereihin. Harjoituksia vetävät maan huippuvalmentajat kuten Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen.
Nuorten ja aikuisten jollakurssi (alkeiskurssi)
Viikonlopun pituinen kurssi on tarkoitettu jollapurjehduksesta kiinnostuneille uimataitoisille nuorille ja aikuisille. Kurssiveneenä käytetään yksinpurjehdittavia ILCA 6 -veneitä. Aiempaa purjehduskokemusta ei tarvitse olla.
Nuorten ja aikuisten jollakurssi (jatkokurssi)Jatkokurssilla jatketaan siitä, mitä alkeiskurssilla opittiin, ja hiotaan taitoja viikonlopun aikana. Jokaisella osallistujalla on oma jolla käytössä.
ILCA Harraste, Masters ja Masters akatemia -viikkoharjoituksetILCA-harrasteryhmä sopii kaikille, jotka haluavat purjehtia kevytveneellä. Harjoituskaudella käydään vesillä tasoryhmissä ja ryhmäläisten tavoitteet vaihtelevatkin jollailusta nauttimisen ja kansallisissa kisoissa pärjäämisen välillä. Mikäli jollapurjehdus on sinulle uusi juttu, pääset ryhmään mukaan alkeiskurssin kautta, jossa saat tarvittavat taidot pärjätä vesillä itsenäisesti.
ILCA 4 ja 6 -harjoitusryhmät
HSK Akatemia tarjoaa yhdessä HSS:n kanssa huippuvalmennusta ILCA 4 ja ILCA 6 (Laser 4.7 ja Laser Radial) luokissa. Ryhmissä harjoittelee molempien pursiseurojen urheilijoita. Molemmat harjoitteluryhmät treenaavat samanaikaisesti.
Nuorten ja aikuisten purjehduskoulu
Purjehduskoulun tavoitteena on oppia turvallisen purjehduksen ja veneilyn perusteita ILCA:lla. Purjehduskoulu koostuu käytännön harjoitteista vesillä ja maissa sekä ytimekkäistä oppimistuokioista veneilytietouden parissa.
Kevytvenepurjehduksen viikkoharjoitukset
Kaikkien jollaluokkien yhteiset viikottaiset harjoitukset.
Kursseja järjestetään kesäkuussa viikolla päiväsaikaan.
Viikoittaisten harjoitusten ohjelmaa mukautetaan osallistujien taitotason ja toiveiden mukaisesti.
Näsijärven Purjehdusseuran ILCA-valmennusryhmä on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville ILCA-veneluokkien 4, 6 ja 7 purjehtijoille, joilla on jo useamman vuoden purjehduskokemus ja veneen hallinnan perustaidot. Valmennuksen tavoitteena on ratapurjehdustaitojen syventäminen suunnitelmallisen harjoitusohjelman avulla
STO:n viikkoharjoituksiin ovat tervetulleita kaikki ILCA-rikit!
Jollapurjehduksen perusteet -kurssi
Kurssi on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille kaiken tasoisille purjehtijoille. Jokainen kurssilainen saa henkilökohtaista ohjausta joko omalla jollallaan tai järjestäjän tarjoamilla Laser- , Zoom8 tai Vikla -jollilla. Kurssin päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti kevytveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät jollapurjehduksessa tarvittavat manööverit.
Jollapurjehduksen jatkokurssi on tarkoitettu purjehtijoille, joilta löytyy pohjatietoina Jollapurjehduksen perusteet -kurssi, tai purjehdustaustaa muualta, kuten esimerkiksi painoköliveneen kipparoimisesta. Kurssilla keskitytään jollapurjehduksen edistyneempiin tekniikoihin.
Jollakausikortti on tarkoitettu taitotasosta riippumatta kaikille jollapurjehduksen perusteet hallitseville kevytveneilijöille esimerkiksi jollapurjehduksen perusteet -kurssin jälkeen. Kausikorttiin kuuluvat harjoitukset räätälöidään aina osallistujien taitotason mukaan, ja niiden ohjelma sovitetaan niin, että niin aloittelijat kuin kilpatasonkin purjehtijat voivat harjoitella yhdessä ja oppia toisiltaan.
Harjoitusryhmässä purjehditaan kaikilla kolmella eri rikillä. Harjoitukset sopivat kaikentasoisille purjehtijoille ja ryhmän purjehtijat kisaavat sekä kotivesillä että kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.