Siirry suoraan sisältöön
ILCA-toiminta

ILCA-toiminta

Kilpailut

Kotimaan kilpailut 2023

Kaikille kolmelle ILCA-luokalle järjestetään vuosittain Suomessa yleensä neljästä kuuteen osakilpailusta koostuva ranking-sarja, jonka yhtenä osana on SM-kilpailut. Lisäksi ILCA 6- ja ILCA 7 -luokkien masters-purjehtijoille järjestetään luokkamestaruuskilpailut. Ranking-sarjassa parhaiten menestyneet ILCA 4-, 6-, 7-, 6 masters- ja 7 masters -luokkien purjehtijat palkitaan ILCA Finlandin syyskokouksen yhteydessä järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

Kilpailu

Pvm.

Järjestäjä

Ranking 1

13.—14.5.

NJK

Ranking 2

20.—21.5.

EPS

Ranking 3

17.—18.6.

HSF

Masters EMS/LM

29.—30.7.

NSS

Ranking 4

12.—13.8.

TPS

SM-kilpailu ja Ranking 5

2.—3.9.

EPS

Arvokilpailut

Arvokilpailuiden maapaikkojen jako

Vuoden 2023 ILCA 4 -luokan Cadizin EM-kilpailuiden maapaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä EurILCA:n sivuilla, sillä kilpailun aikaisen ajankohdan vuoksi sitä edeltävän kotimaan karsintakilpailun järjestäminen ei ole mahdollista. Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa 15.1.

Muiden arvokilpailuiden maapaikat jaetaan kauden ensimmäisen ranking-kilpailun sijoitusten mukaisessa järjestyksessä kuhunkin kilpailuun ilmoittautuneiden purjehtijoiden kesken ilmoittautumisajan päätyttyä. Tarvittaessa ILCA Finland hakee ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen avautuvia lisämaapaikkoja, jos alkuperäiset maapaikat eivät riitä kaikille kilpailuun ilmoittautuneille purjehtijoille. Purjehtijoilta vaaditaan ennen lisäpaikkojen hakemista sitoumus ilmoittautumismaksun maksamisesta, mikäli lisäpaikka myönnetään, sillä EurILCA ja ILCA laskuttavat käyttämättömistä lisämaapaikoista ILCA Finlandia.

Harjoitusleirit

ILCA Finland järjestää vuosittain useita huipputasoisia harjoitusleirejä Suomen parhaiden ILCA-valmentajien vetämänä. Kaikille ILCA Finlandin jäsenille purjehdittavasta rikistä ja taitotasosta riippumatta avoimilla leireillä keskitytään aina tietyn ILCA-purjehduksen osa-alueen kehittämiseen, ja leirit toimivat parhaiten säännöllisen harjoittelun tukena. Harjoitusleireiltä saakin runsaasti evästystä oman purjehduksen tavoitteelliseen kehittämiseen omissa harjoituksissa sekä kuulee runsaasti huippuvinkkejä valtakunnan verrattomimmilta valmentajilta.

Ilmoittautuminen

ILCA-toiminta seuroissa

Alle on listattu eri seurojen järjestämää ILCA-toimintaa alkeiskursseista aina huipputason valmennusryhmiin. Mukaan toimintaan pääset olemalla suoraan yhteydessä seuroihin alta löytyvien linkkien kautta.

Mikäli oman seurasi toiminta puuttuu listalta, olethan yhteydessä tiedottajaan, niin lisätään se sinne.

Airisto Segelsällskap
Esbo Segelförening

ILCA-harjoitukset

ESF:n ILCA-harjoituksiin ovat tervetulleet kaikki junioreista mastereihin. Harjoituksia vetävät maan huippuvalmentajat kuten Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen.

Espoon Pursiseura

Nuorten ja aikuisten jollakurssi (alkeiskurssi)

Viikonlopun pituinen kurssi on tarkoitettu jollapurjehduksesta kiinnostuneille uimataitoisille nuorille ja aikuisille. Kurssiveneenä käytetään yksinpurjehdittavia ILCA 6 -veneitä. Aiempaa purjehduskokemusta ei tarvitse olla.

Nuorten ja aikuisten jollakurssi (jatkokurssi)

Jatkokurssilla jatketaan siitä, mitä alkeiskurssilla opittiin, ja hiotaan taitoja viikonlopun aikana. Jokaisella osallistujalla on oma jolla käytössä.

ILCA Harraste, Masters ja Masters akatemia -viikkoharjoitukset

ILCA-harrasteryhmä sopii kaikille, jotka haluavat purjehtia kevytveneellä. Harjoituskaudella käydään vesillä tasoryhmissä ja ryhmäläisten tavoitteet vaihtelevatkin jollailusta nauttimisen ja kansallisissa kisoissa pärjäämisen välillä. Mikäli jollapurjehdus on sinulle uusi juttu, pääset ryhmään mukaan alkeiskurssin kautta, jossa saat tarvittavat taidot pärjätä vesillä itsenäisesti.

Helsingfors Segelklubb ja Helsingfors Segelsällskap

ILCA 4 ja 6 -harjoitusryhmät

HSK Akatemia tarjoaa yhdessä HSS:n kanssa huippuvalmennusta ILCA 4 ja ILCA 6 (Laser 4.7 ja Laser Radial) luokissa. Ryhmissä harjoittelee molempien pursiseurojen urheilijoita. Molemmat harjoitteluryhmät treenaavat samanaikaisesti.

Harjoitusryhmä HSK:n sivuilla

Harjoitusryhmä HSS:n sivuilla

Kuopion Pursiseura

Nuorten ja aikuisten purjehduskoulu

Purjehduskoulun tavoitteena on oppia turvallisen purjehduksen ja veneilyn perusteita ILCA:lla. Purjehduskoulu koostuu käytännön harjoitteista vesillä ja maissa sekä ytimekkäistä oppimistuokioista veneilytietouden parissa.

Kevytvenepurjehduksen viikkoharjoitukset

Kaikkien jollaluokkien yhteiset viikottaiset harjoitukset.

Mariehamns Seglarförening

ILCA-purjehduskoulu

Kursseja järjestetään kesäkuussa viikolla päiväsaikaan.

Iltaharjoitukset

Viikoittaisten harjoitusten ohjelmaa mukautetaan osallistujien taitotason ja toiveiden mukaisesti.

Nyländska Jaktklubben
Näsijärven Purjehdusseura

Valmennusryhmä

Näsijärven Purjehdusseuran ILCA-valmennusryhmä on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville ILCA-veneluokkien 4, 6 ja 7 purjehtijoille, joilla on jo useamman vuoden purjehduskokemus ja veneen hallinnan perustaidot. Valmennuksen tavoitteena on ratapurjehdustaitojen syventäminen suunnitelmallisen harjoitusohjelman avulla

Sailing Team Oulu

ILCA-valmennusryhmä

STO:n viikkoharjoituksiin ovat tervetulleita kaikki ILCA-rikit!

Tampereen Pursiseura

Jollapurjehduksen perusteet -kurssi

Kurssi on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille kaiken tasoisille purjehtijoille. Jokainen kurssilainen saa henkilökohtaista ohjausta joko omalla jollallaan tai järjestäjän tarjoamilla Laser- , Zoom8 tai Vikla -jollilla. Kurssin päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti kevytveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät jollapurjehduksessa tarvittavat manööverit.

Jollapurjehduksen jatkokurssi

Jollapurjehduksen jatkokurssi on tarkoitettu purjehtijoille, joilta löytyy pohjatietoina Jollapurjehduksen perusteet -kurssi, tai purjehdustaustaa muualta, kuten esimerkiksi painoköliveneen kipparoimisesta. Kurssilla keskitytään jollapurjehduksen edistyneempiin tekniikoihin.

Jollakausikortti

Jollakausikortti on tarkoitettu taitotasosta riippumatta kaikille jollapurjehduksen perusteet hallitseville kevytveneilijöille esimerkiksi jollapurjehduksen perusteet -kurssin jälkeen. Kausikorttiin kuuluvat harjoitukset räätälöidään aina osallistujien taitotason mukaan, ja niiden ohjelma sovitetaan niin, että niin aloittelijat kuin kilpatasonkin purjehtijat voivat harjoitella yhdessä ja oppia toisiltaan.

Åländska Segelsällskapet

ILCA-harjoitusryhmä

Harjoitusryhmässä purjehditaan kaikilla kolmella eri rikillä. Harjoitukset sopivat kaikentasoisille purjehtijoille ja ryhmän purjehtijat kisaavat sekä kotivesillä että kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.