Siirry suoraan sisältöön
Kilpailussa sallitut veneet

Kilpailussa sallitut veneet

  • tehnyt

Laser/ILCA-veneiden valmistus on tällä hetkellä epäselvässä tilanteessa. Voit lukea lisää tilanteesta mm. ILCAn nettisivuilta.

Finnish Laser Association (”FLA”) on 25.5.2020 kevätkokouksessa päättänyt tarkentaa FLA:n sääntöjä koskien kilpailuissa hyväksyttäviä veneitä. Sääntömuutoksien on tarkoitus olla linjassa kansainvälisen laserliiton (”ILCA”) kilpailuohjeiden kanssa sekä ennaltaehkäistä mahdollisia väärinkäsityksiä ei kilpailuhyväksyttävien veneiden osalta.

FLA:n järjestämissä (kuten myös ILCA:n ja World Sailingin) virallisissa laser-kilpailuissa saa purjehtia ainoastaan WS / ILCA – plakaattia omaavat veneet. Plakaatti/tarra sijaitsee veneen istuinlaatikon takaosassa, mutta niiden ulkonäkö on muuttunut vuosien varrella.

Esimerkkejä plakaatista/tarrasta. Vasen yläkulmassa oleva on nykyinen plakaatti/tarra.

Yleisesti ottaen voi olettaa, että kaikissa ennen 2019 rakennetuissa laser-veneissä on hyväksytty plakaatti. Tällä hetkellä hyväksyttävällä plakaatilla valmistettuja veneitä myydään ILCA-dighny nimen alla. Valmistajien varastoista löytyy myös vanhoja laser-brändin veneitä, joissa on hyväksyttävä plakaatti.

Mikäli olet epävarma onko veneesi hyväksyttävä, ota kuva plakaatista ja ota yhteyttä laserliiton hallitukseen.

Lisää infoa veneistä mm. ILCA-nettisivuilla.

FLA Säännöt

Luokkamestaruuskilpailun säännöt

Ranking Säännöt