Siirry suoraan sisältöön

ILCA-toiminta seuroissa

Tälle sivulle on listattuna eri seurojen järjestämää ILCA-toimintaa alkeiskursseista aina huipputason valmennusryhmiin. Mukaan toimintaan pääset olemalla suoraan yhteydessä seuroihin alta löytyvien linkkien kautta.

Mikäli oman seurasi toiminta puuttuu listalta, olethan yhteydessä tiedottajaan, niin lisätään se sinne.

ILCA-harjoitukset

ILCA-harjoituksiin ovat tervetulleet kaikki junioreista mastereihin.

Nuorten ja aikuisten jollakurssi (alkeiskurssi)

Viikonlopun pituinen kurssi on tarkoitettu jollapurjehduksesta kiinnostuneille uimataitoisille nuorille ja aikuisille. Kurssiveneenä käytetään yksinpurjehdittavia ILCA 6 -veneitä. Aiempaa purjehduskokemusta ei tarvitse olla.

Nuorten ja aikuisten jollakurssi (jatkokurssi)

Jatkokurssilla jatketaan siitä, mitä alkeiskurssilla opittiin, ja hiotaan taitoja viikonlopun aikana. Jokaisella osallistujalla on oma jolla käytössä.

ILCA Harraste, Masters ja Masters akatemia -viikkoharjoitukset

ILCA-harrasteryhmä sopii kaikille, jotka haluavat purjehtia kevytveneellä. Harjoituskaudella käydään vesillä tasoryhmissä ja ryhmäläisten tavoitteet vaihtelevatkin jollailusta nauttimisen ja kansallisissa kisoissa pärjäämisen välillä. Mikäli jollapurjehdus on sinulle uusi juttu, pääset ryhmään mukaan alkeiskurssin kautta, jossa saat tarvittavat taidot pärjätä vesillä itsenäisesti.

ILCA 4 ja 6 -harjoitusryhmät

HSK Akatemia tarjoaa yhdessä HSS:n kanssa huippuvalmennusta ILCA 4 ja ILCA 6 (Laser 4.7 ja Laser Radial) luokissa. Ryhmissä harjoittelee molempien pursiseurojen urheilijoita. Molemmat harjoitteluryhmät treenaavat samanaikaisesti.

Harjoitusryhmä HSK:n sivuilla

Harjoitusryhmä HSS:n sivuilla

Nuorten ja aikuisten purjehduskoulu

Purjehduskoulun tavoitteena on oppia turvallisen purjehduksen ja veneilyn perusteita Laserilla. Purjehduskoulu koostuu käytännön harjoitteista vesillä ja maissa sekä ytimekkäistä oppimistuokioista veneilytietouden parissa.

Kevytvenepurjehduksen viikkoharjoitukset

Kaikkien jollaluokkien yhteiset viikottaiset harjoitukset.

ILCA-alkeis- ja -jatkokurssit

Kursseja järjestetään viikolla päiväsaikaan.

Iltaharjoitukset

Viikottaisten harjoitusten ohjelmaa mukautetaan osallistujien taitotason ja toiveiden mukaisesti.

Isot jollat -valmennusryhmä

Valmennusryhmän IsotJollat muodostavat ensisijaisesti E- ja ILCA-jollat. Nopeusero Zoom8- ja optimistijolliin on huomattava, joten harjoitusten samanaikaisuus ei ole mielekästä. Tähän ryhmään voi liittyä sekä aktiivista kilpailu-uraa suunnitteleva tai harjoittava, että leppoisasta menosta nauttiva jollapurjehtija.

Jollapurjehduksen perusteet -kurssi

Kurssi on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille kaiken tasoisille purjehtijoille. Jokainen kurssilainen saa henkilökohtaista ohjausta joko omalla jollallaan tai järjestäjän tarjoamilla Laser- , Zoom8 tai Vikla -jollilla. Kurssin päätavoite on oppia purjehtimaan itsenäisesti kevytveneellä jokaiseen tuulensuuntaan sekä tekemään tärkeimmät jollapurjehduksessa tarvittavat manööverit.

Jollapurjehduksen jatkokurssi

Jollapurjehduksen jatkokurssi on tarkoitettu purjehtijoille, joilta löytyy pohjatietoina Jollapurjehduksen perusteet -kurssi, tai purjehdustaustaa muualta, kuten esimerkiksi painoköliveneen kipparoimisesta. Kurssilla keskitytään jollapurjehduksen edistyneempiin tekniikoihin.

Jollakausikortti

Jollakausikortti on tarkoitettu taitotasosta riippumatta kaikille jollapurjehduksen perusteet hallitseville kevytveneilijöille esimerkiksi jollapurjehduksen perusteet -kurssin jälkeen. Kausikorttiin kuuluvat harjoitukset räätälöidään aina osallistujien taitotason mukaan, ja niiden ohjelma sovitetaan niin, että niin aloittelijat kuin kilpatasonkin purjehtijat voivat harjoitella yhdessä ja oppia toisiltaan.

ILCA-harjoitusryhmä

Harjoitusryhmässä purjehditaan kaikilla kolmella eri rikillä. Harjoitukset sopivat kaikentasoisille purjehtijoille ja ryhmän purjehtijat kisaavat sekä kotivesillä että kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.